R. Gordon, B. Williams- Hlouběji do PODZEMÍ

Druhý díl knižní série PODZEMÍ, navazuje na Ztracený svět v PODZEMÍ .
Tuto knihu jsem si přála k Vánocům, jelikož první díl mě přímo pohltil. Naštěstí mě Ježíšek vyslyšel a já se mohla opět ponořit do toho nového světa.

O knize ZDE

Kniha mě bavila asi o trochu více než první díl. Napínavá byla od začátku a vše bylo tajemné a neprozkoumané. Navíc zde bylo mnoho hrozeb, nejen v podobě Styxů, ale i vyhnanců z podzemního města. Celý děj, se vlastně už od prvního dílu, točí okolo zmizení Willova otce a tak to je i v tomto díle. Je zde o něco víc záporných postav, dokonce z řad Willovi rodiny.

Objevení tajného výzkumného střediska mě velmi potěšilo a donutilo číst dál. Bacil, který by měl vyhladit lidstvo je na světě, ale Will a jeho společníci padají do proslulé Propasti, kde každý kdo do ní spadl zahynul. Jediný Drake vše pozoruje z povzdálí a právě on se rozhodne, že i když nemůže zachránit své přátele, zastaví alespoň Styxe.
Velmi se mi líbí ještě větší zápletka, kde Willova sestra(sestry?) je ta nejzápornější postava a řídí výzkum bacilu a také hon na Willa. Všude se dělo něco divného, ale do poslední chvíle jsem nevěděla co to je. Možná jsem chvílemi byla až zmatená, ale nevadilo mi to. 

Celkově knihu hodnotím velmi kladně a určitě doporučuji si ji přečíst. V minulé recenzi jsem psala, že vyšel pátý díl Útok z PODZEMÍ, ale světe div se, on vyšel ještě jeden! Úplně, ale úplně poslední díl. Musím ho mít.

P.S.: Jelikož recenze píši velmi dlouho po tom, co jsem knihy četla, plánuji si je přečíst znovu a recenze více obohatit. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat